24 October 2010

Saya suka awak

Ada dua kekasih, Minahkumarisini dengan Mael Dondang sedang bercengkerama di bawah pokok durian belakang rumah atuk Wan Dollah.

Minah: Abaang... ayang nak tanye abang sikit boleh tak?
Mael: Tanyelah. Ayang punye pasal, seribu soalan pun abang rela jawab.

Minah: Abang, abang... abang suka ayang tak?
Mael: Mestilah suka.

Minah: Ye ke? Kalau abang suka, macam mana abang boleh buktikan yang abang suka ayang?
Mael: Untuk abang buktikan, laut berapi sanggup abang redah, dunia angkasa sanggup abang teroka, onak duri sanggup abang harungi.

Minah: Oh, ye ke? Tapi bang... ayang rasa abang masih tak suka ayang lagi.
Mael: Eh, kenapa ayang kata begitu? Abang sanggup buat apa sahaja untuk ayang walau perlu berkorban nyawa.

Minah: Oh, ye ke? Habis tu ayang dah berbuih-buih mulut minta abang tukar status Facebook tu tak boleh pula? Dah tiga tahun bercinta masih status single lagi! Dah la page profile ayang pun tak pernah abang like! Huh!
Mael: Eh... hehe... err...

No comments:

Post a Comment