Penafian

Karya-karya yang ada dalam blog ini hanyalah sekadar untuk berhibur dan bukanlah untuk menghina ataupun menjatuhkan maruah sesiapa. Sekiranya ada terdapat beberapa persamaan seperti yang ada dalam realiti, ini hanyalah karya yang digubah semula tanpa mengkaitkan kepada individu atau kumpulan secara langsung. Karya-karya yang dikeluarkan hanyalah berkonsepkan hiburan semata-mata.

Ahli Karut oleh Pak Karut telah dilesenkan di bawah Lesen Pengiktirafan-PerkongsianSerupa 2.5 Malaysia. Di bawah lesen ini, pembaca adalah bebas untuk membuat salinan, mengedar, mempamer, atau mempersembahkan karya yang ada dalam blog ini dan menerbitkan semula untuk membuat karya terbitan dengan syarat-syarat yang berikut:

  • Pengiktirafan — Anda mesti mengiktirafkan karya tersebut dalam cara yang ditentukan oleh pencipta atau pemberi lesen (tetapi tidak dalam sebarang cara yang mencadang yang mereka telah memberi sokongan kepada anda dan pengunaan anda karya tersebut).
  • Perkongsian Serupa — Jikalau anda mengganti, mengubah bentuk ataupun membina atas karya tersebut, anda mesti mengedar hasil karya tersebut hanya di bawah satu lesen yang sama seperti yang ini.
Sila pastikan anda memberikan kredit kepada blog ini semula bagi karya-karya yang anda ambil dari blog ini.

Segala tulisan yang diterbitkan dalam blog ini tidak terlindung daripada tindakan Undang-Undang Negara Malaysia di bawah akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) jika didapati menyalahi undang-undang. Penulis tidak akan bertanggungjawab bagi setiap bahan yang diambil dari blog ini dan diubahsuai yang melanggar undang-undang negara. Penulis juga tidak bertanggungjawab atas segala komen yang dihantar oleh pihak ketiga dalam mana-mana entri yang terlibat.